Bart Jongsma had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg
Bart Jongsma had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg Rinus van Denderen

SVMM toont karakter en wilskracht

23 april 2022 om 20:19 Overig

Ruime en verdiende over winning voor zwart witten

MAARN In de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen deed SVMM in het thuisduel met Austerlitz meer dan goede zaken getuige de 4-0 overwinning. Daarbij mochten de gasten uit het naburige Austerlitz geenzins klagen en had de eindstand vele malen hoger kunnen en moeten uitvallen voor de thuisploeg. ,,We hebben als collectief laten zien dat we thuis horen in deze zaterdag vierde klasse. Als we deze lijn door kunnen zetten , dan is er nog van alles mogelijk. Met uitzondering van het eerste kwartier hebben we de wedstrijd gedomineerd en met name in de tweede helft de puntjes op de i gezet. Vanwege een aantal blessures hebben we een en ander moeten omzetten en dat is zeker niet slecht uitgevallen,” aldus een tevreden SVMM trainer Fred Veenstra.

Huub van Aerssen

ONRUSTIGE START Het eerste kwartier van dit belangrijke treffen begon voor de thuisploeg onrustig. Austerlitz gaf van meet af aan vol gas en dwong SVMM ver terug richting eigen zestien. Maar geleidelijk aan wist de Veenstra formatie de onrust van zich af te gooien, groeide het vertrouwen in eigen kunnen en betekende een prachtig schot van afstand  (Bart Jongsma) de 1-0 voorsprong voor de thuisformatie. Met gedurfd en aanvallend voetbal werd Austerlitz meer en meer terug gedrongen op eigen helft, maar bleef het tot aan de rust bij die 1-0 voorsprong.

EFFECTIVITEIT in het tweede deel een goed combinerend SVMM dat meer en meer grip op de wedstrijd kreeg en met name in de omschakeling snelheid en effectiviteit uitstraalde. Een prachtige combinatie in de 54e minuut tussen Martijn Sybesma en Tom Geurtsen werd door laatstgenoemde beheerst afgewerkt en betekende de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Nog geen vijf minuten later was het weer raak en was het de meer en meer in zijn spel komende Stefan Oussoren die de 3-0 voor zijn rekening nam. Austerlitz dat steeds minder tot voetballen toe kwam en de schaarse tegenaanvallen onderschept zag worden door de in blakende vorm zijnde SVWW goalie Polle Westbroek, kreeg halverwege de tweede helft de genadeklap (4-0 door wederom Oussoren), waarmee de wedstrijd eigenlijk al was gelopen.

Met een aantal wissels in de ploeg, een gemiste strafschop aan SVMM zijde en nog enkele honderd procent opgelegd kansen, bleef het bij de dik verdiende eindstand van 4-0 en steeg Sportvereniging Maarn/Maarsbergen een plaats op de ladder in de zaterdag vierde klasse G. Komende zaterdag wacht voor Veenstra en zijn mannen de streekderby tegen titelkandidaat FC Driebergen (aanvang 18.00 uur).

RESULTATEN OVERIGE HEUVELRUGCLUBS Zaterdag eersteklasser SVL (Langbroek) bleef in en tegen Breukelen hangen op een 1-1 gelijkspel en blijft vooralsnog hekkensluiter in 1C. FC Driebergen liet ook het uitduel tegen het Amersfoortse VOP geen steken vallen en won overtuigend met 1-3. Daarmee blijven de Driebergenaren zicht houden op de titel in 4G.

DVSA (Amerongen) slaagde er wederom niet in om tot winst komen in 4I. In en tegen Odijk liep de ploeg van het trainersduo Jan en Mark van Dalem tegen 1-5 nederlaag aan en blijft de eenzame hekkensluiter.

HDS (Leersum) behaalde in eigen huis een 1-0 overwinning op Candia en DEV Doorn liep voor de tweede keer achtereen tegen een nederlaag aan (1-0 tegen SVF). In de strijd om de titel is de achterstand daarmee opgelopen tot zes punten op koploper VVA Achterberg.