De razendsnelle DEV Doorn vleugelspits Joppe  Vettorato bleek vaak een ware plaag voor de verdediging van Musketiers
De razendsnelle DEV Doorn vleugelspits Joppe Vettorato bleek vaak een ware plaag voor de verdediging van Musketiers Rinus van Denderen

Moeizame overwinning DEV

20 maart 2022 om 11:36 Overig

‘Soms moet je ook geluk hebben. Het geluk van een koploper’

DOORN In het belangrijke treffen tussen koploper DEV Doorn en de nummer drie op de ranglijst Musketiers uit Elst (Utrecht) trok de thuisploeg uiteindelijk met veel pijn en moeite  aan het langste eind, getuige de magere en zwaar bevochten 1-0 eindstand. ,,Musketiers is gewoon een goed voetballende ploeg waar wij het altijd moeilijk tegen hebben. Gelukkig scoorden wij wel en zij dit keer niet,” aldus de na afloop zichtbaar opgeluchte DEV Doorn coach Rick Andeweg.

Huub van Aerssen

VROEGE OPENINGSTREFFER Dat het geen eenvoudige opgave zou gaan worden op sportpark Tuilland, thuisbasis van zaterdag vierdeklasser DEV Doorn, stond voor aanvang van dit belangrijke voetbaltreffen eigenlijk wel vast. Musketiers was er op gebrand om tegen de regerend koploper in 4I de punten mee naar huis te nemen, terwijl de thuisformatie de twee punten voorsprong op de nummer twee VVA moest zien vast te houden. Een op papier aardig affiche.

Nog voordat de aanwezige supporters zich langs de lijn en op de tribune hadden geïnstalleerd lag binnen één minuut de bal al achter de verbouwereerde Musketiers doelman en leek deze vroege openingstreffer van Quinten de Vries de opmaat naar een waar doelpuntenfestival te gaan worden. Maar niets bleek minder waar.

In een zeer matige eerste helft, waarin DEV Doorn continu achter de feiten aanliep en de gasten uit Elst het meeste recht hadden op de gelijkmaker, bleef het slechts bij de ene vroege treffer en was er nauwelijks enig ander hoogtepunt te vermelden. Ruststand 1-0.

DEGELIJKE TWEEDE HELFT  In tegenstelling tot het sobere optreden in de eerste vijfenveertig minuten, oogde de thuisploeg in het tweede deel een stuk degelijker, ondanks dat de talrijke offensieve en gevaarlijke acties in de eindfase niet het gewenste en gehoopte resultaat opleverden.

Met in de slotfase een rode kaart voor Musketiers middenvelder Tim Claessen, bleef het na het laatste fluitsignaal bij de 1-0 eindoverwinning voor DEV Doorn dat weliswaar niet echt wist te overtuigen, maar desondanks de koppositie ‘stevig’ in handen wist te houden.

RESULTATEN OVERIGE HEUVELRUGCLUBS FC Driebergen deed door de 1-5 overwinning tegen Austerlitz goede zaken en blijft een van de titelkandidaten in 4G. Door de 4-0 nederlaag tegen APWC blijft het degradatiegevaar voor SVMM erg groot. Ook DVSA verkeert in ernstig degradatiegevaar en liep in de thuiswedstrijd tegen ‘t Goy tegen een 1-4 nederlaag aan. De geplande wedstrijd van HDS tegen SVF wordt op 29 maart ingehaald.

SVL kwam in de uitwedstrijd tegen Almkerk weliswaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar zag ook de concurrenten punten verspelen, waardoor direct degradatiegevaar even lijkt te zijn afgewend.