Het hek doorkruist een openbare weg.
Het hek doorkruist een openbare weg. Marcel van den Elst

‘What the hek’-walk zoekt letterlijk en figuurlijk naar een opening

27 maart 2023 om 07:39 Opinie

DRIEBERGEN Veel mensen balen volgens omwonenden nog steeds van het hek dat in mei 2021, zonder enige aankondiging vooraf, in de openbare Engweg is geplaatst. ,,Hierdoor is het niet meer mogelijk om een rondje Dennenburg te wandelen, eitjes te halen bij de boer, of om lekker uit te waaien op het klompenpad.” Om te laten zien hoe groot deze groep teleurgestelde mensen is, organiseren omwonenden uit nabijgelegen buurten op zaterdag 15 april om 11.00 uur de ‘Van hek tot hek’- wandeling.

Op 31 mei is de zitting bij de rechtbank Utrecht. De rechter bepaalt dan of het hek weg moet. De gemeente Utrechtse Heuvelrug concludeerde meerdere keren dat het hek onrechtmatig is geplaatst, de eigenaar van landgoed Dennenburg is hiertegen in beroep gegaan. Liselotte Maas, één van de initiatiefnemers van de manifestatie: ,,Als omwonenden vinden wij het belangrijk om te laten horen dat het we het onbegrijpelijk vinden dat hier een hek is neergezet. Dit is ook hét moment om duidelijk te maken dat we weer heel graag onze geliefde wandelingen willen maken.”

‘VEEL STEUN’

De steun is volgens de groep omwonenden groot: ,,In de korte tijd dat de petitie open stond (die helaas snel moest worden gesloten, omdat de eigenaar van Dennenburg mailadressen uit de petitie ging aanschrijven) is de petitie 1200 keer ondertekend. Al vierhonderd mensen hebben met donaties bijna 16.000 euro opgebracht voor advocaatkosten.”

EEN OPENING ZOEKEN

De manifestatie moet een positieve insteek krijgen: ,,Wij zoeken op zaterdag 15 april letterlijk en figuurlijk een opening. Een opening in het hek zou fantastisch zijn, maar een opening om als omwonenden met de eigenaar in gesprek te gaan zou ook zeer welkom worden ontvangen”, aldus Liselotte Maas.

Zaterdag 15 april om 11.00 uur is het verzamelen bij de Van Wulvenhof (zijde Rodenbergsedreef). Vandaar gaat het in een bonte stoet naar het hek, vervolgens om landgoed Dennenburg heen naar de andere kant van het hek - en weer terug. ,,Neem kinderen en familieleden mee en stimuleer zoveel mogelijk mensen ook te komen. Trek je meest kleurrijke outfit aan, maak iets creatiefs om het hek mee te versieren. En wandel vrolijk met ons mee”, is de uitnodiging van de initiatiefnemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie