De kinderen van de Wilheminaschool Amerongen op het toneel.
De kinderen van de Wilheminaschool Amerongen op het toneel. Wilhelminaschool Amerongen

Na zes jaar eíndelijk weer een toneelvoorstelling van CBS Wilhelminaschool

Onderwijs

AMERONGEN Voor de kinderen van CBS Wilhelminaschool in Amerongen was het donderdag 21 april 2022 eindelijk zover: de grote voorstelling ‘Stop de tijd!’ ,,Eigenlijk hebben we als school elke vier jaar een grote voorstelling, maar door corona is het twee jaar uitgesteld”, aldus Carla Spijk, leerkracht van klas 2b/3 en drijvende kracht achter de dramaproductie.

Ieder kind dat naar de Wilhelminaschool gaat maakt twee keer in zijn basisschooltijd zo’n voorstelling mee, één keer in de onderbouw en éénmaal in de bovenbouw. ,,Het is echt bijzonder, want de hele school doet mee. We hebben gebrainstormd met het team wat we met het thema ‘tijd’ konden doen en de klassen hebben daar vervolgens helemaal hun eigen draai aan gegeven.” Het eindresultaat was een kleurrijke voorstelling van vrolijk geschminkte kinderen, prachtige dierenmaskers, serieuze decors op hoge steigers en een reusachtige, tikkende klok op de achtergrond. 

De kinderen die meespeelden in de voorstelling vertelden na afloop vol enthousiasme over hun ervaringen: ,,Ik was een mammoet in een museum dat tot leven kwam”, vertelt Isabelle Hermeler (8) uit klas 4. ,,Er waren drie gidsen uit onze klas die werden weggejaagd door ons. Zo ontstond ook de Utrechtse Heuvelrug, door een gletsjer in de ijstijd.” Het allerleukste van de hele voorstelling: ,,Nou, ik mocht ook een ijsje opnoemen aan het begin van ons stukje. Dat was cool.” Sanne Sikken (12): ,,We speelden dat we te laat waren en daarom moesten nablijven. De juf gaf ons voor straf een moeilijke natuurkunde-opdracht; we moesten vormen maken met rechte hoeken. Dat deden we door kunstjes te doen in de vorm van hoeken met onze lichamen. We hebben elke week geoefend en vandaag zelfs drie keer, één keer op school en twee keer een generale repetitie op het toneel.” 

,,Grote dank gaat uit naar de kinderen, die hebben dit allemaal echt zelf bedacht”, zei directeur Gerbert Boor na afloop. Ongeveer 250 toeschouwers in de Allemanswaard in Amerongen konden na een dik uur vermaak naar huis met stuiterende kinderen en een pakkend liedje dat waarschijnlijk nog lang nagalmde in menig ouderlijk hoofd. ,,Dat is het werk van mijn collega Maja van den Bovenkamp”, lacht Carla Spijk. Het was een middag om niet snel te vergeten.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33