Afbeelding
HackShield

Jonge ‘cyberagenten’ gaan de strijd aan tijdens regionale klassencompetitie HackShield

Onderwijs

HEUVELRUG De eerste klassencompetitie van HackShield is dinsdag van start gegaan. De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud 'Cyber Agents' die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. In de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen, Wijk bij Duurstede en Renswoude gaan de scholen de strijd tegen elkaar aan. De meest cyberveilige klas wint een compleet verzorgd schoolreisje naar Ouwehands Dierenpark in juni.

De politie en de burgemeesters van de vijf gemeenten roepen de kinderen op om cyberagent van de gemeente te worden en de gemeente cyberveilig te houden. ,,Onze jongens en meiden zijn de toekomst", zegt burgemeester Frits Naafs. ,,Zij kunnen ons allen helpen bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Daarom zijn wij op zoek naar de klas die het meest weet over hacken, phising en geldezels. Wij rekenen op een grote deelname van de kinderen en scholen.’’

KLASSENTEAMS Via HackShield in de Klas, een module met lessen die in 30-45 minuten behandeld kunnen worden, zijn klassikaal punten te verdienen. Aan het einde van de les krijgt de leerkracht een code waarmee de leerlingen zich via hun eigen account kunnen aansluiten bij hun klassenteam. Daarna kunnen de leerlingen individueel met HackShield aan de slag om extra punten te scoren voor de klas. Meespelen kan tot en met 31 mei. Daarna wordt de winnaar van de competitie bekendgemaakt door de politie en burgemeester.

De basisscholen ontvangen deze week een brief en filmpje waarin de burgemeesters van de Heuvelrug-gemeenten en politie leerlingen uitdagen mee te doen. Voor scholen is een informatiepakket te vinden op www.joinhackshield.nl/klassencompetitie.

Bron video: Hackshield

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30