Liesbeth Versteeg van de Bibliotheek Z-O-U-T reikt een BoekStartkoffertje uit en laat de baby- en dreumesboekjes zien.
Liesbeth Versteeg van de Bibliotheek Z-O-U-T reikt een BoekStartkoffertje uit en laat de baby- en dreumesboekjes zien. Bibliotheek Z-O-U-T

BoekStartdagen in de bibliotheek: ‘Zo belangrijk om met kinderen te lezen’

15 juni 2021 om 14:46 Onderwijs

HEUVELRUG Bibliotheek Z-O-U-T houdt tussen 14 en 26 juni de BoekStartdagen in de bibliotheek. Voor de allerjongste bezoekers (tot 2 jaar) en hun (groot)ouders ligt een Groeimeter klaar.

Als je baby tussen de 3 - 6 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon om het BoekStartkoffertje in de Bibliotheek op te halen. Ga met deze bon naar de bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes en voorleestips.

BETER IN TAAL BoekStartspecialist Liesbeth Versteeg vertelt dat door de lange lockdown, en de sluiting van de bibliotheek er een aantal maanden geen BoekStartbrieven verzonden zijn aan jonge ouders. Dit is eind mei weer opgestart door de gemeente. Veel ouders hebben of krijgen de brief binnenkort de waardebon in de brievenbus. Een goed moment om BoekStart extra aandacht te geven. ,,Het is zo belangrijk om al vanaf een aantal maanden samen met je baby een boekje te lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen. Het versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.”

Tijdens de BoekStartdagen krijgen deelnemers bij Bibliotheek Z-O-U-T naast het koffertje een Groeimeter én twee Mijlpaalkaarten. Ook maken ze kans op een paar BoekStart sokjes of het boekje Feest van Nijntje.

WEBINAR Woensdag 16 juni start om 20.00 uur een BoekStart-webinar. Leescoach Jos Boonlaat de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien en geeft tips over voorlezen aan jonge kinderen. Het zal maximaal een uur duren. Het webinar is bedoeld voor ouders en grootouders van jonge kinderen. Ook pedagogisch medewerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden kan via www.bibliotheekzout.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie