BSO na vier maanden weer open: Kinderen super blij en uitgelaten

21 apr, 07:06 Onderwijs
Vincent Boon
Pedagogisch Medewerker Barbara Passchier verheugde zich enorm op het weerzien met de kinderen.
Pedagogisch Medewerker Barbara Passchier verheugde zich enorm op het weerzien met de kinderen.

HEUVELRUG Na vier maanden van sluiting mocht op maandag 19 april de BSO haar deuren weer openen. Eigenlijk kwam de versoepeling van deze maatregel iets eerder dan verwacht. Desondanks waren alle 16 BSO vestigingen van Kinderopvang SKDD goed voorbereid en stonden de pedagogisch medewerkers klaar om veilig open te kunnen gaan. De ouders konden opgelucht weer aan het werk en de kinderen speelden uitgelaten op het buitenterrein.

Net als in het primair onderwijs en de kinderdagverblijven is aan de BSO’s gevraagd om aanvullende maatregelen te nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dorien de Best van SKDD: ,,Al onze BSO-locaties hebben een plan opgesteld, waarin staat beschreven hoe de veiligheid van kinderen en medewerkers zo goed mogelijk gewaarborgd is.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.