Afbeelding
Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Buitenlesdag in gemeente Utrechtste Heuvelrug

Onderwijs

HEUVELRUG Ruim honderdvijftig leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de Kamelon in Doorn, De Hoeksteen in Leersum en de Merseberch in Maarsbergen beleefden woensdag 13 april een unieke buitenles over het Nationaal Park Utrechtste Heuvelrug. ,,Buitenles is bij uitstek een mooie gelegenheid om op een vernieuwende manier je eigen omgeving te leren kennen”, aldus de organisatie. De buitenles is door NatuurWijs, Bezoekerscetnrum de Boswerf en IVN Natuurreducatie in opdracht van Nationaal Park Utrechtste Heuvelrug ontwikkeld. 

De lessen startten met een spannend ‘zintuigenverhaal’, waarin de leerlingen het bijzondere verhaal van de Utrechtse Heuvelrug door de jaren heen aan den lijve ondervonden. In het verhaal kwamen een aantal onderwerpen naar voren die kenmerkend zijn voor het gebied. Zoals het ontstaan van de heuvels, de rol van water, zwerfstenen en het gebruik van grafheuvels. Aan de hand van van deze thema’s kon de klas zich verdiepen in het verhaal. Samen bouwden ze de Utrechtse Heuvelrug in het klein na op het schoolplein. 

NATIONALE BUITENLESDAG De Nationale Buitenlesdag is voor het zesde jaar op rij een speciale dag waarop Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten in Nederland oproepen om een les buiten te geven in plaats van binnen in hun klaslokaal. ,,Buitenles is namelijk niet alleen heel leuk, maar ook gezond en goed voor de schoolprestaties.” Leerlingen worden uitgedaagd om achter hun tafeltjes vandaan te komen en op het schoolplein al lerende te bewegen, samen te werken en op onderzoek uit te gaan in de buitenwereld.            

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36