Positieve reacties op kleine klassen De Ladder

3 jan, 17:10 Onderwijs
Monique José Timmermans
De Ladder ligt er tijdens de schoolsluiting verlaten bij.
De Ladder ligt er tijdens de schoolsluiting verlaten bij.

MAARN Voor basisschool De Ladder is het een bijzonder jaar en dat niet alleen door corona. Alhoewel corona de verandering wel heeft versneld. In augustus is de school gestart met elf kleinere klassen van circa 18-20 leerlingen. ,,In het schoolplan voor de komende jaren zijn kleinere klassen als uitgangspunt verankerd”, liet directeur Lianne van den Essenburg na de presentatie dit voorjaar weten.

Het nieuws haalde diverse vakbladen en de visie dat kleinere klassen daadwerkelijk bijdragen aan betere schoolprestaties wordt breed gedeeld. Het is volgens onderzoek niet alleen de leerkracht die de aandacht over minder leerlingen hoeft te verdelen. Leerlingen zijn ook gemotiveerder om ‘bij de les’ te blijven. Het zou meer opvallen als ze bijvoorbeeld uit het raam staren, zo ervaren ze het ten..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.