Docent Nicole Wieringa van het Revius Lyceum in Doorn
Docent Nicole Wieringa van het Revius Lyceum in Doorn John Beringen

Europees coronaproject van Revius Lyceum in Doorn ontvangt landelijke prijs

Onderwijs

DOORN Hoe zet je als middelbare school snel de knop om en zorg je dat leerlingen zo goed mogelijk de coronatijd doorkomen? Docent Nicole Wieringa van het Revius Lyceum in Doorn startte een nieuw online project, waarin leerlingen samen met leeftijdsgenoten uit acht andere Europese landen werken aan gezonde manieren om de quarantaine door te komen. Wieringa heeft hier woensdag de eTwinning-prijs voor de beste Europese samenwerking in het voortgezet onderwijs mee gewonnen.

Bij de prijs hoort een geldbedrag van 1000 euro. De cheque kreeg Wieringa woensdag toegestuurd, omdat er vanwege de coronacrisis geen fysieke uitreiking kon plaatsvinden.

INZICHTEN De samenwerking, genaamd How do you do in times of corona crisis?, leverde de leerlingen een boel nieuwe inzichten op, volgens de organisatie. ,,Maar misschien nog wel belangrijker: de leerlingen moedigden elkaar aan om vol te houden tijdens de coronaperiode, en ze maakten juist verbinding met elkaar in een periode waar de focus vooral ‘afstand’ was. Op deze manier ontstond er veel wederzijds begrip, ook omdat ieder land op een andere manier met de crisis omgaat en een andere culturele achtergrond heeft.”

Door middel van workouts hield het Revius Lyceum leerlingen letterlijk in beweging. Een coach hielp hen om problemen, angsten en inzichten te delen, zodat ook het lastige mentale deel van de lockdown besproken kon worden via de online projectruimte van eTwinning, de Twinspace. 

JURY Met dit project hebben de leerlingen aan wereldburgerschap, vreemde talen en digitale vaardigheden gewerkt. Het project kon dan ook rekenen op lovende woorden van de jury. ,,Dit project is er in geslaagd om in korte tijd een prachtige samenwerking op te zetten, die niet alleen ontzettend actueel is, maar die leerlingen ook echt geholpen heeft in deze lastige tijd”, aldus Tibby van Dijk, projectmedewerker bij Nuffic. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ze de lessen die ze geleerd hebben ook in de toekomst met zich mee zullen dragen.”  

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 19 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30