Afbeelding
Nuovo

Wethouder Chantal Broekhuis reikt Vignet Gezonde School Doorn uit

23 september 2020 om 16:20 Onderwijs

DOORN Wethouder Chantal Broekhuis van Onderwijs en Sport heeft op woensdag het Vignet Gezonde School aan Mavo Doorn uitgereikt. Mavo Doorn is de eerste school binnen NUOVO Scholengroep die dit vignet ontvangt. Met het vignet Gezonde School laat MAVO Doorn zien dat de school voldoet aan specifieke kwaliteitscriteria. De wethouder reikte het vignet uit aan de sportambassadeurs van deze school. 

Werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt MAVO Doorn voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema Bewegen en Sport. Op dit gebied heeft de MAVO Doorn het vignet behaald.


Sport en bewegen hebben positieve effecten op de motorische en beweegvaardigheden en op fitheid, die voor het leren in het onderwijs allemaal van belang zijn. Bij MAVO Doorn gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Vanzelfsprekend worden er kwalitatief goede lessen Lichamelijke Opvoeding verzorgd en is er extra aandacht voor inactieve leerlingen. Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. MAVO Doorn is er trots op dat na een uitvoerig traject het vignet werd verdiend. De Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Afbeelding
Wethouder Chantal Broekhuis (links) en directeur Jenny Oldenhuis
advertentie
advertentie