Junior EP Ambassadors van het Revius Lyceum Doorn
Junior EP Ambassadors van het Revius Lyceum Doorn N.A. Wieringa

Junior Ambassadors van het Revius Lyceum Doorn nemen deel aan European Youth Webinar

Onderwijs Deel je nieuws

Regelmatig worden tegenstellingen binnen de EU onder een vergrootglas gelegd en soms lijkt het daardoor alsof er meer is dat ons scheidt dan dat ons verbindt. Met verwijten los je niets op, met elkaar in gesprek gaan en blijven, des te meer. Tegen die achtergrond hebben de liaisonoffices (informatiebureaus) van het Europees Parlement in Nederland, Spanje, Portugal en Frankrijk het plan opgevat om Junior European Parliament Ambassadors met elkaar in gesprek te laten gaan over de EU en Covid-19.

Junior European Parliament Ambassadors zijn leerlingen die zich binnen European Parliament Ambassador scholen op een bijzondere manier inzetten om niet alleen hun eigen kennis over de EU te verdiepen maar deze kennis ook over te dragen aan anderen binnen hun school. Het Revius Lyceum Doorn, een officiële “Ambassador” school, heeft al jaren een groep toegewijde Junior EP Ambassadors onder haar leerlingen. Drie van deze leerlingen, Feike Coppens, Rosalie van Mechelen en Dajo Stek hebben vandaag, samen met in totaal zo’n 75 Junior EP Ambassadors uit Nederland, Spanje, Frankrijk en Portugal, tijdens een interactief European Youth Webinar, vragen aan leden van het Europees Parlement kunnen stellen. Het Webinar, getiteld  “How to overcome Covid-19 crisis?” werd afgesloten met een bericht van de Voorzitter van het Europees Parlement, de heer David Sassoli.

Het werd een bijzonder Webinar dat niet alleen het gevoel van verbondenheid versterkte maar bovenal jongeren de gelegenheid gaf hun zorgen rondom Covid-19 en hun toekomst te delen. Dit mooie initiatief verdient navolging!

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 16 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01