De Breul
De Breul De Breul

Digitaal onderwijs op De Breul

Onderwijs Deel je nieuws

Op zondag 15 maart werd bekend dat alle middelbare scholen dicht gaan in verband met het coronavirus. Ook op De Breul krijgen leerlingen de komende weken geen onderwijs meer op school. Het is daardoor een bijzondere en spannende week. Binnen twee dagen heeft het personeel van De Breul een oplossing bedacht om het onderwijs zo snel mogelijk te hervatten. De docenten geven les via een elektronische leeromgeving.

De leerlingen hebben een laptop, zodat ze meteen aan de slag kunnen. Op De Breul wordt met een studiewijzer gewerkt. Daardoor weten de leerlingen per les precies wat er gedaan moet worden. Bij de meeste vakken wordt ook al met een digitale lesmethode gewerkt, waardoor de docent de voortgang goed kan volgen. De docent is tijdens de lesuren bereikbaar om te helpen met opdrachten of te reageren op vragen. De leerlingen volgen via een livestream de uitleg van de docent, zodat de lesstof duidelijker is.

Zo worden er ondanks de sluiting van de school inspirerende en motiverende lessen gegeven. Ook bij onderwijs op afstand blijft er contact tussen mentor en leerling. Voor de zorgleerlingen is er extra aandacht. De school blijft bereikbaar om personeel, ouders en leerlingen tijdig, compleet en duidelijk te informeren.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 21 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01