Afbeelding
Koen Suyk

Aantal spijbelaars neemt weer toe

Onderwijs

HEUVELRUG In het Heuvelrugse basisonderwijs neemt het schoolverzuim in de dagen vlak vóór de vakantie weer toe. Vorig schooljaar namen meer dan drie keer zoveel leerlingen eerder vrijaf dan toegestaan. Onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA) zegt dat de gemeente extra gaat controleren. Dat is ook voorafgaand aan de huidige krokusvakantie gebeurd, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Michiel Schaaij

STRENGER Een paar dagen eerder en vóór de drukte uit op vakantie gaan, is voor ouders verleidelijk. Maar wie zijn kinderen buiten de reguliere vakanties zonder toestemming van school houdt, maakt zich schuldig aan luxeverzuim. Als de school vermoedt dat daar sprake van is, wordt melding gemaakt bij de de leerplichtambtenaar van de gemeente. Ouders riskeren dan een boete. 

STIJGING Vanwege de stijgende trend gaan de Heuvelrugse leerplichtambtenaren weer strenger controleren op spijbelende kinderen. ,,De stijging is wel iets om in de gaten te houden", zegt wethouder Broekhuis. Uit het primair onderwijs kwamen vorig schooljaar 21 van dergelijke meldingen. Dat is evenveel als in het schooljaar 2015-2016, maar minder dan in de jaren daarna. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30