Leerlingen van KSG De Breul met de Gouden Schoolkantine Schaal
Leerlingen van KSG De Breul met de Gouden Schoolkantine Schaal Petra Vierhout

KSG De Breul ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Onderwijs Deel je nieuws

KSG De Breul heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Ten minste tachtig procent van het aanbod in de schoolkantine bestaat uit een gezonde keuze.

 

KSG De Breul heeft in samenwerking met onderwijscateraar Zo-vital de afgelopen jaren hard gewerkt om de Gouden Schoolkantine Schaal te verdienen. KSG De Breul was al sinds 2017 in het bezit van de Zilveren Schoolkantine Schaal. Dat was een stimulans om het aanbod van de kantine nog gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezond aanbod staan centraal in de schoolkantine van KSG De Breul. Het oog van leerlingen valt meteen op de ruime keuze aan groente, fruit en gezonde broodjes. Er is ook altijd water beschikbaar.

 

Gouden Schoolkantine

In de Gouden Schoolkantine worden leerlingen vrijwel automatisch gestimuleerd om de betere keuze te maken, door het aanbod en de aankleding. Het overgrote deel van de zichtbare producten is een betere keuze, en er wordt zowel groente als fruit aangeboden. Gezond kiezen is vanzelfsprekend.

 

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie hierachter is dat leerlingen op school een gezond levenspatroon voor hun toekomst aanleren. Voor een gezondere levenswijze is het heel belangrijk dat jongeren ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ze ervaren zo dat gezond eten lekker en heel gewoon is. Dat helpt de leerlingen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01