Woningbouwplannen voor Amerongen en Leersum

23 januari 2023 om 14:52 Nieuwbouw Pixabay
Afbeelding

AMERONGEN/LEERSUM Het Heuvelrugcollege heeft afgelopen week een positief principebesluit genomen voor woningbouw aan de Majoorsweg in Amerongen. De Veenendaalse projectontwikkelaar Ingenious wil daar in totaal 48 woningen realiseren. Hoewel een deel van het terrein in het buitengebied ligt, is het de bedoeling om zowel de woningen als de bijbehorende parkeerplaatsen binnen de zogenoemde rode contour te bouwen. 

Het gaat om een plan voor de bouw van 35 appartementen en 13 grondgebonden woningen. Van de appartementen vallen er 13 in de sociale sector en 22 in het middensegment. De grondgebonden woningen zijn verdeeld in vijf middeldure rijtjeshuizen en acht 2-onder-1-kap huizen. Volgens de parkeernorm zijn er op straat 75 parkeerplekken nodig. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.