Afbeelding
Monique José Timmermans

Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd

Nieuwbouw

MAARN In de stromende regen heeft wethouder Rob Jorg vorige week de officiële handeling verricht voor de oplevering van het project Buntplein Maarn inclusief de herinrichting van het gelijknamige plein. Er is een drietal schaapjes onthuld die nu nog in de aarde liggen en waar in het voorjaar een mooi groen grasveld gaat groeien. 

In goed overleg met PLUS Vastgoed en de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft ontwikkelaar The Way You Live uit Laren het initiatief genomen voor dit bijzondere plan, waarbij een ietwat desolate supermarktlocatie is veranderd in een prachtige plek om te wonen en te verblijven. Voorafgaand aan de realisatie zijn de omwonenden uitvoerig bij de planontwikkeling betrokken geweest. Dit heeft geleid tot een snelle vergunningprocedure bij de gemeente: er zijn geen bezwaarschriften ingediend.

De uitvoering was in handen van lokale partijen: Morrenbouw uit Woudenberg heeft de bouw van de woningen verzorgd en Berkhof uit Scherpenzeel was verantwoordelijke voor de herinrichting van het Buntplein

Het project telt 13 woningen in een hofje in U-vormArchitect is Ab Veerbeek heeft al vele prijswinnende projecten op zijn naam staan. Bart Kuijl namens The Way You Live: ,,Hij heeft ook op het Buntplein weer een bijzonder project tot stand heeft gebracht. In de ‘poten’ van de U-vorm zijn de 6 eengezinswoningen gesitueerd en de 7 appartementeliggen aan de voorzijde. De woningen zijn ruim bemeten, hebben een goede buitenruimte en genieten zowel van de intimiteit van het hofje als van de aanwezige voorzieningen in de buurt.

,,In goede harmonie met de directe omgeving is deze nieuwbouwontwikkeling tot stand gekomen. Het nieuwbouwproject past naadloos in de omgeving, waarbij zoveel mogelijk van het bestaand groen is gespaard en zelfs extra groen is toegevoegd. Ondergrondse vuilcontainers en glasbakken maken het project compleet.

Kuijl vervolgt: ,,Belangrijk in deze tijd van hoge energieprijzen: het plan voldoet aan de laatste eisen van energiezuinig bouwen. Alle woningen zijn voorzien van hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en zijn volledig gasloos. Bewoners van het Buntplein zitten er deze winter dus letterlijk en figuurlijk warmpjes bij.

door Monique José Timmermans

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19