Golfbaan als onderdeel van natuur: ‘De zandbijen hebben me echt verrast’

18 apr, 07:10 Natuur en milieu
Monique José Timmermans
Het bijzondere hunebedmos groeit op de bekende stenen heuvelrugschapen laten Kees van Rijsbergen en Liesbeth Evers zien.
Het bijzondere hunebedmos groeit op de bekende stenen heuvelrugschapen laten Kees van Rijsbergen en Liesbeth Evers zien.

MAARSBERGEN ,,Een golfbaan bestaat voor ongeveer 70 procent uit natuur en voor 30 procent uit het daadwerkelijk voor golfers bespeelbare deel”, vertelt Andersteinlid en IVN-natuurgids Kees van Rijsbergen. Hij heeft samen met andere IVN-natuurgidsen de flora en fauna op Golfclub Anderstein geïnventariseerd en gefotografeerd. De informatie is via de website van de vereniging zichtbaar voor iedereen.

,,Ik heb de wintermaanden met het schrijven van de teksten bij de foto’s nuttig besteed”, lacht Van Rijsbergen. De hobby-fotograaf met petje en grote cameralens is liggend in de heide of zittend aan de waterkant inmiddels een bekende verschijning voor de golfende leden. ,,Ik bestudeer de beesten vaak wel anderhalf of twee uur voor ik ga fotograferen. Bijvoorbeeld een libelle: die zit, vliegt we..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.