PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Soroptimistclub vraagt met lindeboom dorpsakker De Parel aandacht voor groot thema

Natuur en milieu
Foto: Dorpsakker De Parel
12 jan. 2022, 07:20
Nog twee scheppen aarde en de Linde staat op dorpsakker. Hanneke HIetink klaart de klus met leerlingen van De Regenboogschool.
Nog twee scheppen aarde en de Linde staat op dorpsakker. Hanneke HIetink klaart de klus met leerlingen van De Regenboogschool.
HEUVELRUG

Een nieuwe linde siert dorpsakker De Parel. Het planten van deze boom staat symbool voor een veel groter project vertelt lid van Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug Hanneke Hietink. ,,Bomen hebben een veelzijdig belang, het is de grootste groene plant die zowel tijdens de groei als na snoei of kap energie geeft. Het is een onmisbare schakel in de natuurlijke cyclus.” Het verhaal vertellen, in ieder dorp een boom planten en inwoners uitdagen ook een boom te planten op eigen grond. Dat is de intentie.

De Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug vertaalt op deze manier het landelijke thema naar lokale actie. Met de honderd Nederlandse clubs worden er met het project ‘100x Trees 4 Life’ de komende 3 jaar door het hele land bomen geplant. Tegelijk worden er in Mali bomen geplant om vrouwen daar een betere kans op economische onafhankelijkheid te geve..

Deel dit artikel via:
advertentie