Soroptimistclub vraagt met lindeboom dorpsakker De Parel aandacht voor groot thema - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Soroptimistclub vraagt met lindeboom dorpsakker De Parel aandacht voor groot thema

12 jan, 07:20 Natuur en milieu
Dorpsakker De Parel
Nog twee scheppen aarde en de Linde staat op dorpsakker. Hanneke HIetink klaart de klus met leerlingen van De Regenboogschool.
Nog twee scheppen aarde en de Linde staat op dorpsakker. Hanneke HIetink klaart de klus met leerlingen van De Regenboogschool.

HEUVELRUG Een nieuwe linde siert dorpsakker De Parel. Het planten van deze boom staat symbool voor een veel groter project vertelt lid van Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug Hanneke Hietink. ,,Bomen hebben een veelzijdig belang, het is de grootste groene plant die zowel tijdens de groei als na snoei of kap energie geeft. Het is een onmisbare schakel in de natuurlijke cyclus.” Het verhaal vertellen, in ieder dorp een boom planten en inwoners uitdagen ook een boom te planten op eigen grond. Dat is de intentie.

De Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug vertaalt op deze manier het landelijke thema naar lokale actie. Met de honderd Nederlandse clubs worden er met het project ‘100x Trees 4 Life’ de komende 3 jaar door het hele land bomen geplant. Tegelijk worden er in Mali bomen geplant om vrouwen daar een betere kans op economische onafhankelijkheid te geven. ,,De schaduw en het vocht in de bodem rond de b..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.