PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Velddiner met lokaal voedsel: ‘Niet iedereen weet de weg naar lokale producten’

Natuur en milieu
Foto: Wim de Hoop
13 sep 2021, 07:05
Het voorbereidingsteam van het velddiner.
Het voorbereidingsteam van het velddiner.
HEUVELRUG

‘We zijn het lijntje met het voedsel kwijt’ en ‘het oude boerenambacht, historische kennis overgedragen van vader op zoon, daar ben ik naar op zoek’.  Voor Eric van Veluwen , directeur en chef-kok van Antropia in Driebergen en Niels Oosthoek, eigenaar van restaurant Groenland, ook in Driebergen, zijn dit overwegingen om met hun kennis en overtuiging het culinaire deel van het velddiner voor hun rekening te nemen. GoedVolk en Landgoed Zonheuvel hebben het initiatief genomen om het thema lokaal voedsel op de agenda te zetten. Op zaterdag 25 september is Landgoed Zonheuvel  het decor voor een diner in het veld.

„GoedVolk richt zich op de belangen van toekomstige generaties’, zegt Erwin Hollestelle, medeoprichter van het bewonersinitiatief. „Wat we nu doen, moet ook ten dienste zijn van komende generaties.” Lokale voeding is een van de thema’s, naast plastic, biodiversiteit en klimaat. Wat van ver komt, is lekker, is een bekend Nederlands gezegde. We we..

advertentie