Afbeelding
Eigen foto

Ingezonden: Snippergroen? Tuin er niet in!

15 maart 2021 om 14:58 Natuur en milieu

HEUVELRUG Buurtbewoners rond de Cordesstraat staan genietend en bewonderend stil bij dit paradijs: een prachtige voortuin met planten die op Heuvelruggrond goed gedijen. Dankbaar bloeit er altijd wel wat, bijna het jaar rond. Daar is met liefde voor gezorgd.

Er staan bijvoorbeeld bloemen in die ‘gered’ zijn van landgoed De Reehorst, die door de bouw van de Triodosbank ondergespit dreigden te worden. Wel eens een zomerklokje gezien? En wilde blauwe hyacinten? Het is nu al een heel gezoem van allerlei insecten, die afkomen op de heerlijke geur van het Maarts viooltje. Red de bij, red de hommel, red het kapoentje...hier gebeurt het; vergroting van de biodiversiteit en tegen de verdroging enzovoorts. Precies wat de laatste jaren de bedoeling is van onze gemeente en woningbouwcorporatie Heuvelrug Wonen. Althans, dat leest de niets-vermoedende burger in de media. 

Onze gemeente moet bezuinigen en geeft stukjes gemeentegroen (’snippergroen’) in beheer uit aan bewoners, staat in de krant. Hoera denk je dan; we gaan er iets moois van maken, zoals de hiervoor beschreven tuin. 

Maar het blijkt dat je niets te zeggen hebt over de inrichting van die stukjes plantsoen, maar dat je wel onbezoldigd de boel mag aanharken. Daarmee het brood uit de mond stotend van onze BIGA-groenmedewerkers. 

Vandaag, 15 maart 2021, dreigt een klein natuurgebied op de schop te worden genomen, omdat het gemeentedeel van de Cordesstraatplantsoenen aangepast wordt. Niet met ‘Heuvelrugplanten’, maar met groen asfalt (andere naam voor een gazon met raaigras) en haagjes van gemeentelijk prikgroen (lage doornstruiken). Saai. 

Dus weest gewaarschuwd, burgers van de Utrechtse Heuvelrug: Snippergroen? Tuin er niet in! 

Neeltje van Holst en Nico Steijnen,
Driebergen-Rijsenburg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie