Eén kilometer dijk en zover je kunt kijken: knotwilgen, hoogstamfruit en poelen

24 dec, 07:00 Natuur en milieu
Babs Bouwman
Marlies Blom en Walter Jaaltink maken zich sterk om het mooie cultuurlandschap aan de Langbroekerdijk in stand te houden.
Marlies Blom en Walter Jaaltink maken zich sterk om het mooie cultuurlandschap aan de Langbroekerdijk in stand te houden.

HEUVELRUG De Langbroekerdijk is omringd door prachtig natuurlandschap. Boomgaarden met hoogstamfruit en knotwilgen kennen we wel. Maar er zijn nog veel meer landschapselementen, die bepalend zijn voor het karakter van dit gebied. Wat is de functie van deze elementen en waarom is het zo belangrijk dat ze behouden blijven?

Die lange dijk ten zuiden van Driebergen van Odijk naar Langbroek. Of je nou met je auto, fiets of te voet bent: kijk eens goed om je heen naar het mooie landschap. Wie weet ga je er meer van houden als je leert over wat je ziet.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.