Werkgroep FoodVolk wil duurzaam en lokaal voedsel

25 jul, 07:30 Natuur en milieu
Babs Bouwman
Pieter Rop (l) en Marnix Lamers van FoodVolk roepen mensen op zelf iets te gaan doen.
Pieter Rop (l) en Marnix Lamers van FoodVolk roepen mensen op zelf iets te gaan doen.

HEUVELRUG Mensen laten nadenken over wat ze eten en waar je goed voedsel kan kopen. Werkgroep FoodVolk wil een bijdrage leveren aan de lokale voedseltransitie door inwoners te informeren over duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel. Door ze te betrekken bij activiteiten: zoals lezingen, workshops en films. Maar ook door mensen proberen te verleiden hun gedrag aan te passen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen: klein of groot. Samen werken aan een groter platform van duurzaam voedsel.

Steeds meer consumenten krijgen weer waardering voor vers, gezond en lokaal eten. Zo komen ze terecht bij boeren, streekboxen en lokale winkels. Het leidt tot een verkorting van de ketens en de consument leert dat zij niet duurder uit hoeft te zijn, terwijl de vraag naar verse en seizoensgebonden streekproducten groeit. ,,Corona zette mij aan het denken over mijn manier van leven”, vertelt Piet..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.