PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Werkgroep FoodVolk wil duurzaam en lokaal voedsel

Natuur en milieu
Foto: Babs Bouwman
25 jul 2020, 07:30
Pieter Rop (l) en Marnix Lamers van FoodVolk roepen mensen op zelf iets te gaan doen.
Pieter Rop (l) en Marnix Lamers van FoodVolk roepen mensen op zelf iets te gaan doen.
HEUVELRUG

Mensen laten nadenken over wat ze eten en waar je goed voedsel kan kopen. Werkgroep FoodVolk wil een bijdrage leveren aan de lokale voedseltransitie door inwoners te informeren over duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel. Door ze te betrekken bij activiteiten: zoals lezingen, workshops en films. Maar ook door mensen proberen te verleiden hun gedrag aan te passen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen: klein of groot. Samen werken aan een groter platform van duurzaam voedsel.

Steeds meer consumenten krijgen weer waardering voor vers, gezond en lokaal eten. Zo komen ze terecht bij boeren, streekboxen en lokale winkels. Het leidt tot een verkorting van de ketens en de consument leert dat zij niet duurder uit hoeft te zijn, terwijl de vraag naar verse en seizoensgebonden streekproducten groeit. ,,Corona zette mij aan he..

advertentie
advertentie