Drie kerkdiensten met ‘hemelse muziek’: ‘De schoonheid van de muziek tilt je op’

2 jul, 07:04 Muziek
Babs Bouwman
Sophie Van den Berg-Hofstee, Arjan Veen en Teun Kruijswijk Jansen nodigen iedereen uit voor de bijzondere diensten.
Sophie Van den Berg-Hofstee, Arjan Veen en Teun Kruijswijk Jansen nodigen iedereen uit voor de bijzondere diensten.

DOORN De oudste kerk van de provincie Utrecht biedt deze zomer een drietal bijzondere diensten aan, waarvan twee met een Anglicaanse toon en een derde met Scandinavische muziek. Voorgangers Sophie van den Berg-Hofstee en Teun Kruijswijk Jansen besloten hiertoe omdat de zomerconcerten dit jaar niet door kunnen gaan. ,,We kennen deze muziek hier nog niet zo goed en daarom geeft het veel ruimte om je eraan te verbinden en mee te zingen”, vertelt Van den Berg-Hofstee. Iedereen is welkom, ongeacht geloof.

Musicus Arjan Veen is helemaal weg van Engelse liturgie. ,,Wij doen in de Maartenskerk al regelmatig wat met evensongs, naar Anglicaans model. Maar nu kregen we het idee om dit format uit Engeland in de ochtenddienst te gebruiken”, vertelt Veen. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.