Ensemble 150
Ensemble 150 Kasteel Amerongen

Ensemble 150 geeft twee concerten bij Kasteel Amerongen

17 juni 2021 om 10:00 Muziek

AMERONGEN Ensemble 150 geeft aanstaande zondag 20 juni twee tuinconcerten in de tuin van Kasteel Amerongen. De concerten, die plaatsvinden in het zomerpaviljoen, zullen om 11.00 en 13.00 beginnen. Het zomerpaviljoen is een overkapping in de kasteeltuin, waar zowel de gasten als de musici droog en beschut kunnen zitten.

Het ensemble vormt naar eigen zeggen een strijkkwartet, maar net even anders dan gebruikelijk: naast viool (gespeeld door Daniel Rowland), altviool (Lilli Maijala) en cello (Maja Bogdanovic) maakt een contrabas deel uit van het ensemble. ,,De bespeler ervan, Nicky Schwartz, is tevens een gerenommeerd cellist, wat veel mogelijkheden biedt voor gevarieerde combinaties,’’ meldt Kasteel Amerongen in een persbericht. Het ensemble speelt duo’s, trio’s en kwartetten van componisten als Schubert, Arensky, Rossini en Piazolla.

Kasteel Amerongen: ,,Het ensemble staat garant voor gedurfde, sprankelende en gepassioneerde uitvoeringen van zowel het geliefde, beroemde repertoire als gloednieuwe werken. Zij zoeken telkens naar verrassende combinaties en contrasten.’’

CORONA Bij de concerten gelden coronamaatregelen. De inlooptijd voor het eerste concert start om 10.30. Voor het tweede concert zal de inlooptijd om 12.30 starten. Kasteel Amerongen verzoekt gasten om tien minuten voor aanvang uiterlijk binnen te komen. ,,Leden van één huishouden zitten naast elkaar en kopen meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot één huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar het Koetshuis.’’

Tickets zijn te koop via de website van het Kasteel.  Volwassenen betalen 12,50 euro voor een kaartjes, vrienden betalen 10 euro en kinderen tot achttien jaar zijn gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie