Wereldwinkel Driebergen zoekt collega’s - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wereldwinkel Driebergen zoekt collega’s

14 jan, 07:44 Mensen
John Beringen
Ida (l) en Jeanne: ,,Na het vertrek van Ida zoeken we nieuwe medewerkers
Ida (l) en Jeanne: ,,Na het vertrek van Ida zoeken we nieuwe medewerkers"

DRIEBERGEN Onlangs nam Ida van Duuren afscheid van de Wereldwinkel waar ze gedurende de afgelopen 30 jaar het gezicht was op de dinsdagmiddag. Ze was vrijwilliger en stond aan de wieg van deze winkel. Samen met Jeanne Brekelmans, de secretaris van het bestuur, kijkt ze terug op een mooie periode. 

,,De eerste Wereldwinkel is opgezet halverwege de jaren ‘70 van de vorige eeuw”, vertelt Van Duuren. ,,De wereldwinkel in Driebergen werd in 1990 gerealiseerd.” Jeanne Brekelmans knikt bevestigend. ,,De opzet van de Wereldwinkel bestaat uit het importeren van producten uit derdewereldlanden waarbij er voor wordt gezorgd dat boeren en bedrijven een eerlijke vergoeding krijgen voor hun producten”..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.