Postbode Joke geniet van haar welverdiende pensioen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Postbode Joke geniet van haar welverdiende pensioen

3 jan, 07:07 Mensen
Wilco Willemse
Joke heeft een map vol herinneringen waar ze graag in bladert.
Joke heeft een map vol herinneringen waar ze graag in bladert.

AMERONGEN Precies 6 maanden geleden was de laatste postronde in Amerongen van postbode Joke Westland. Op haar dagelijkse route hingen die dag pakjes aan de deuren waar ‘voor postbode Joke’ op stond, de straten waren versierd en op de Donkerstraat stond een heuse troon waar ze verrast werd met gebak en cadeautjes. Bijna negen jaar bezorgde ze de post, maar net zo belangrijk waren de gezellige praatjes, kopjes koffie en sociale contacten onderweg die ook door de buurtbewoners zeer gewaardeerd werden.

Vervelen doet Joke zich geen moment, in de daarop volgende maanden: ,,Er is genoeg te doen. Ik wandel en fiets graag en ook in en om huis vermaak ik me prima. Ik had me voorgenomen een halfjaar of een jaar niks te doen voor ik weer eens om me heen ging kijken. Dat halfjaar zit er nu op en ik maak er een jaar van. Mijn lijf is nog te moe van het zware werk. Ik merk dat ik de laatste tijd roofbou..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.