Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa

1 december 2022 om 07:30 Maatschappelijk Wilco Willemse
Iedereen in Amerongen kent de skelters van Scheltus langs de weg.
Iedereen in Amerongen kent de skelters van Scheltus langs de weg.

AMERONGEN Wie regelmatig door Amerongen rijdt kan haast niet heen om de kleurrijke skelters die Scheltes Boonstoppel voor zijn huis heeft staan. Ernaast een grote vlag van Stichting KiKa, want daar gaat de gehele opbrengst van de verkochte skelters naartoe. Scheltes haalde tot nu toe ruim 150 skelters op in de regio en knapte die op. 104 heeft hij er verkocht en dat levert voor KiKa een fantastisch bedrag op, al bijna 7000 euro.

Zoals zo vaak met mensen die zich inzetten voor een goed doel omtrent kanker, heeft ook Scheltes er zelf mee te maken gehad. Hij werd zelf vier jaar geleden ernstig ziek, hij kreeg beenmergkanker. En waar medepatiënten er vaak niet meer zijn, prijst Scheltes zich elke ochtend gelukkig. Hij voelt zich goed en werkt met veel plezier aan het opknap..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.