Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen

3 jul, 07:30 Maatschappelijk
Btissame Chait
De familie van Hakim (10) en Yanis (5) zamelt geld in voor een rolstoelbus.
De familie van Hakim (10) en Yanis (5) zamelt geld in voor een rolstoelbus.

DRIEBERGEN Hakim (10) zit in een rolstoel. Zijn broertje Yanis (5) is afhankelijk van een aangepaste buggy. Deze passen niet in hun auto. Bovendien worden de jongens te zwaar om te tillen. Dat maakt samen eropuit gaan onmogelijk. Het gezin raakt hierdoor steeds meer in een sociaal isolement. Daarom is de familie een crowdfundingsactie gestart voor de aanschaf van een rolstoelbus.

Hakim en Yanis zijn twee vrolijke en lieve jongens met een chromosoomafwijking en een ernstige vorm van autisme. Ook zijn ze verstandelijk beperkt. Hakim heeft een ontwikkelingsleeftijd van 24/29 maanden en Yanis van 24 maanden. Ze praten in woordjes en zijn niet zindelijk. Hakim heeft epilepsie, lage spierspanning en een progressieve ziekte waardoor hij uiteindelijk doof wordt. Tandenpoetsen, ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.