In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’

1 jul, 07:30 Maatschappelijk
John Beringen
Dennis van Veluw: ,,Mooi en dankbaar werk als je mensen in nood kunt bijstaan
Dennis van Veluw: ,,Mooi en dankbaar werk als je mensen in nood kunt bijstaan"

DRIEBERGEN Dennis van Veluw is vrijwilliger bij de christelijke mannenvereniging 4M (voorheen 4e Musketier) Onlangs keerde hij met zes andere vrijwilligers terug van een verblijf van acht dagen in Irpin, een stad in Oekraïne die voor 70 procent verwoest is. Het doel van deze missie was hulp bieden aan mensen die door het oorlogsgeweld gedupeerd zijn geraakt. Hij vertelt over zijn werkzaamheden en de verschrikkingen die hij aantrof.

,,4M is ook in Oekraïne vertegenwoordigd”, laat hij weten. ,,Van daaruit kregen wij de vraag of wij konden komen helpen. Het huis van de koster van de kerk in Irpin was door een raket of een zware granaat geraakt. Het hele dak was ingestort; terwijl het pand zelf niet was ontzet of beschadigd. We hebben toen in een paar dagen tijd nieuwe dakspanten kunnen maken en zo het geheel kunnen repareren.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.