Goederen uit Zeist worden in Ghana in ontvangst genomen.
Goederen uit Zeist worden in Ghana in ontvangst genomen. Maarten Bos

Steun vanuit Doorn voor Zeister Touch Lives Foundation

Maatschappelijk

DOORN De Zeister organisatie TouchLivesFoundation zamelt goederen en geld in voor hulpbehoevenden in het Afrikaanse land Ghana. De steun van TouchLives gaat vooral naar ouderen en wezen in Ghana. Het werk dat deze organisatie doet krijgt veel bijval. Zo is er het gezin van Meurs uit Doorn dat de hulporganisatie al vanaf de start, tien jaar geleden, ondersteunt. 

De vrouw des huizes Liesbeth van Meurs heeft geholpen bij het opzetten van de website van Touch Lives en zij en haar gezin doneren dikwiljs goederen. Het is ook traditie dat deze Doornse familie met Koningsdag spullen verkoopt op de vrijmarkt en dan de helft van wat dat opbrengt overhandigt aan TouchLivesFoundation.

Van Meurs: ,,We waren zo blij dat we deze actie dit jaar, na twee jaar corona, weer konden uitvoeren. We hebben voor 120 euro verkocht. Dus 60 euro gaat naar deze hulporganisatie voor Ghana, die wij een bijzonder goed hart toedragen. Nu kan Touch Lives Foundation voor 5 euro per jaar een ouder iemand in Ghana voorzien van een ziektekostenverzekering. Met wat wij hebben verdiend op de vrijmarkt, zouden we dus twaalf oudere Ghanezen een jaar kunnen helpen. Maar we hebben een andere keuze gemaakt.”

Ze vervolgt: ,,We konden van de 60 euro ook twee meisjes in Ghana een bakkersopleiding laten volgen. Eenmaal opgeleid kunnen deze jeugdige bakkers lekkernijen verkopen in Ghana te behoeve van Touch Lives Foundation. Dus naar dat doel gaat het geld nu. Maar het gezin van Meurs doneert later dit jaar weer wel een bedrag voor ziektenkostenverzekeringen in Ghana. Wij vragen nu iedereen die sympathiseert met dit werk voor Ghana hetzelfde te doen. Let wel: voor slechts 5 euro is een ouder iemand uit Ghana dus al een jaar verzekerd.”

De gegevens van Touch Lives Foundation
Bankrekening: NL90 ABNA 024 890 9282 ten name van Stichting Touch Lives
Website: www.tlives.org
E mail adres: touchlives17@outlook.com

Een Ghanees jongetje met kleding uit Zeist.
Goederen uit Zeist worden in Ghana in ontvangst genomen.
advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 25 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59