Afbeelding
Harmen de Jong

Boeren vragen aandacht voor een vitale bodem in Driebergen

21 september 2021 om 19:44 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Op de eerste herfstdag dinsdag, vroegen 21 jonge boeren en boerinnen op landgoed Kraaybeekerhof aandacht voor een ‘’noodzakelijke vitale bodem voor toekomstige generaties.’’

,,Ze zijn samengekomen omdat de urgentie groot is, het moet anders. Geen gif, geen kunstmest, maar bodemherstel en meer biodiversiteit zijn nodig om de toekomst van de Nederlandse landbouw te verzekeren. Omringd door een weelde aan producten vers van het land maken ze het belang van gezonde grond zichtbaar; dit vormt de basis van ons bestaan, welzijn, voedselsysteem en onze gezondheid,’’ laat de organisatie weten.

Met deze actie onderschrijven de boeren het “Samen voor Grond” manifest dat inmiddels door meer dan driehonderd organisaties, politici en duizenden burgers is ondertekend. Het manifest wordt in oktober aan de politiek overhandigd tijdens een gesprek met de vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In het manifest worden politici opgeroepen om beleid te maken voor toekomstbestendige landbouw en toegang tot betaalbare grond te verzekeren. 

advertentie
advertentie