Afbeelding
STOPhersentumoren.nl

Driebergentocht gaat door en levert 78.000 euro op

Maatschappelijk

DRIEBERGEN Ondanks alle verscherpte maatregelen voor reizigers tijdens de coronacrisis, ging de Driebergentocht dit jaar opnieuw door en brachten de deelnemers maandag een bedrag bijeen van maar liefst 78.000 euro.

De deelnemers kregen dit jaar meerdere hindernissen op hun pad om in de Franse Alpen te komen dit jaar. Eerst moest er getest worden of zij niet corona positief waren. Vervolgens moesten de deelnemers binnen 24 uur in Frankrijk zijn, langs een route die niet via Maastricht of Luik voerde, vanwege de ernstige overstromingen daar. 

Toch ging de Driebergentocht in Frankrijk door. Dit jaar stond de Col d’Izoard op het programma. Een 2360 meter hoge reus uit het Tour de France programma. De deelnemers beklommen deze berg via de zware zuidkant met de start in Guillestre.

DOEL Meerdere hersentumor patiënten waren van de partij. Samen met hun familie en vrienden beleefden ze een dag om nooit te vergeten. ,,Iedereen beklom de berg met hun eigen persoonlijke motivatie, maar allemaal met maar 1 doel,” vertelt KIaske Hofstee, voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl en organisator van de Driebergentocht. ,,Meer onderzoek mogelijk maken naar deze vernietigende ziekte. Het is niet van deze tijd dat er een kankersoort bestaat met 99% kans dat je er aan overlijdt. Dat moet veranderen en dat kan alleen maar door heel veel onderzoeksgeld in de ziekte te pompen”. Dat hopen de deelnemers van de Driebergentocht te doen. Met de opbrengst van dit jaar, dragen zij weer een steentje bij. 

Alle deelnemers hebben de top bereikt. ,,Een kracht prestatie”, aldus KIaske, ,,omdat er deelnemers bij zaten die nog volop bezig zijn met chemo- en bestralingskuren. Samen verschil maken geeft een enorme boost, want je wilt zo graag de toekomst veranderen voor je dierbare en alle kinderen en volwassenen die iedere dag met deze ziekte moeten zien te leven”.

TOCHT in 2022 Volgend jaar 25 juli gaat de Driebergentocht weer een berg verzetten: De Mont Ventoux. Woensdag 15 september opent de inschrijving en kan er begonnen worden met trainen en sponsoren werven.

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 23 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19