Initiatiefnemers Doe Maarn Mee willen naam terug - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Initiatiefnemers Doe Maarn Mee willen naam terug

19 mei, 17:15 Maatschappelijk
John de Vries
Wethouder Chantal Broekhuis.
Wethouder Chantal Broekhuis.

MAARN Initiatiefnemers van Doe Maarn Mee willen hun naam terug. Volgens hen heeft de gemeente die onterecht geannexeerd. Doe Maarn Mee moest als co-creatiegroep een nieuwe multifunctionele accommodatie voor Maarn en Maarsbergen dichterbij brengen. Maar dat liep uit op een conflict en volgens een aantal initiatiefnemers is er van hun oorspronkelijke idee weinig overgebleven. 

In een brief aan het college en de Heuvelrugpolitiek spuien de grondleggers van de inspraakgroep hun gal. ,,Het burgerinitiatief is door jullie zelf aan de kant geschoven”, schrijven ze. Volgens hen beschikte hun alternatieve plan over een volledig draagvlak, zowel in het dorp als in de politiek. De gemeente is pas in een veel later stadium bij Doe Maarn Mee aangehaakt, zo luidt de kritiek.

PLANNIN..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.