Taalachterstand te lijf met (voor)lezen: ‘Ieder kind verdient gelijke kansen’

18 mei, 07:02 Maatschappelijk
Hanny van Eerden
Helma Bouman in de Kinderboekenhoek van de bibliotheek in Driebergen.
Helma Bouman in de Kinderboekenhoek van de bibliotheek in Driebergen.

HEUVELRUG De Bibliotheek Z-O-U-T nam recentelijk het initiatief om de preventie van lokaal voorkomende taalachterstanden voort te zetten en ouderbetrokkenheid bij voorschoolse educatie (VE) te stimuleren. Dit via een passend activiteitenaanbod, waarvoor de gemeente Utrechtse Heuvelrug intussen een subsidie van 35.000 euro heeft toegezegd.

Preventie van taalachterstanden en ouderparticipatie VE zijn belangrijke speerpunten van het Onderwijsachterstandenbeleid (OAB). „Dankzij de subsidie, die voor de helft is bestemd voor het nieuwe activiteitenaanbod voor de ouderparticipatie VE, konden we starten met de voorbereidingen en de ontwikkeling van oudermaterialen”, zegt Helma Bouman, programmacoördinator Educatie van de Bibliotheek Z-..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.