Dorpsteam aan de deur bij betalingsachterstand levert uiteenlopende reacties op

22 apr, 16:30 Maatschappelijk
Archief BDU
Afbeelding

HEUVELRUG Een proefproject met huisbezoek bij betalingsachterstanden is door inwoners en consulenten als positief ervaren. Dat schrijft het Heuvelrugcollege in een informatiebrief aan de gemeenteraad. Toch klonk er ook kritiek, want niet iedereen stelde het op prijs om in opdracht van de gemeente een hulpverlener aan zijn voordeur te krijgen.  

In het laatste kwartaal van vorig jaar gingen consulenten van de sociale dorpsteams en schuldhulpverleners van de sociale dienst in tweetallen op pad. De bedoeling was om in gesprek te komen met inwoners die hun huur, water of energie niet hadden betaald. Op die manier hoopte de gemeente oplopende schulden en daarmee gezinsproblematiek te voorkomen. De adressen van de schuldenaren war..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.