Amerongse Oogst maakt doorstart: ‘We willen graag verbinding maken in het dorp’

2 april 2021 om 07:12 Maatschappelijk Wilco Willemse
Bestuur, v.l.n.r. Boudewijn Broekhuijse, Jessica Benjamins, Patricia Birnie, Barend Lambrechtsen en kunstenaar Lia Barents
Bestuur, v.l.n.r. Boudewijn Broekhuijse, Jessica Benjamins, Patricia Birnie, Barend Lambrechtsen en kunstenaar Lia Barents

AMERONGEN Stichting Amerongse Oogst zegt misschien niet heel veel Amerongers direct iets. De Grietmarkt kent daarentegen iedereen en daarvan stond deze stichting in 2002 aan de wieg. Ook het project ‘Poëzie aan de paal’ kwam uit Amerongse Oogst voort. Destijds geopend door Hans Dijkstal, met een gedichtenmanifestatie en een route door het dorp waar gedichten aan lantaarnpalen te lezen hingen. De laatste jaren echter was er weinig activiteit vanuit de stichting. Daar komt snel verandering in als het aan het nieuwe, enthousiaste bestuur van Amerongse Oogst ligt.

Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug staat Amerongen dan bekend om de vele kunstenaars en ateliers, als het aan Jessica Benjamins van Amerongse Oogst ligt gaat er nog veel meer gebeuren: ,,We willen iedereen, jong en oud, in contact brengen met verschillende vormen van beeldende kunst. Dat kan van alles zijn, van mooie schilderijen tot beeldho..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.