Nabuurschap sluit het jaar positief af: ‘Extra naar elkaar omkijken’

24 dec, 14:50 Maatschappelijk
Victor Schutijser
Hanneke Hijmans en Esther Riegen-Lauwers van Nabuurschap Driebergen Noord staan aan het begin van de dag klaar met een kar vol kerstattenties.
Hanneke Hijmans en Esther Riegen-Lauwers van Nabuurschap Driebergen Noord staan aan het begin van de dag klaar met een kar vol kerstattenties.

DRIEBERGEN Het bestuur van Nabuurschap Driebergen Noord was op de ochtend van zaterdag 19 december druk bezig met het vullen van tasjes voor de kerstattenties voor de buurt. Na een kop koffie in de tuin werden de bolderkarren gevuld en gingen de bestuursleden op pad langs zo’n 250 adressen.

Ook bij het Nabuurschap Driebergen Noord gaat dat in deze tijd op een coronaproof manier. ,,We zetten het tasje neer, bellen aan en nemen anderhalve meter afstand”, legt Hanneke Hijmans, voorzitter van het Nabuurschap Driebergen Noord uit. ,,Andere jaren gingen we langs de deuren om te kerstliedjes te zingen, maar dat kan nu niet. Daarom brengen we nu kerstattenties rond.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.