Verhuizing voedselbank nog niet in zicht - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Verhuizing voedselbank nog niet in zicht

9 dec, 15:30 Maatschappelijk
Voedselbank
Afbeelding

HEUVELRUG Er is opnieuw onzekerheid over de toekomstige huisvesting van de Heuvelrugse voedselbank. Zowel het distributiecentrum als het Doornse uitgiftepunt zouden naar de Perzikengaard verhuizen. Maar de verbouwing van een deel van die kinderopvanglocatie blijkt te duur. Bovendien lijkt de plek bij nader inzien niet ideaal. Daarom wordt er nu gekeken naar alternatieven. 

Het distributiecentrum is al jarenlang gevestigd op de voormalige Leersumse gemeentewerf aan de Pomplaan. Daar brengen de vrijwillige chauffeurs de voorraden binnen, die door leveranciers ter beschikking zijn gesteld. Op het perceel staat echter woningbouw gepland. Daardoor loopt het verblijf van de voedselbank daar langzamerhand ten einde.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.