Actie tegen geweld achter de voordeur - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Actie tegen geweld achter de voordeur

27 nov, 06:55 Maatschappelijk
Babs Bouwman
Helma Coolman, President van Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug, vraagt mensen in actie te komen tegen geweld achter de voordeur.
Helma Coolman, President van Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug, vraagt mensen in actie te komen tegen geweld achter de voordeur.

HEUVELRUG ‘Melden moet altijd mogelijk zijn’, is het Nederlandse thema van de Internationale ‘Orange the World’ campagne. Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug zet zich onder andere in om geweld tegen meisjes en vrouwen te stoppen. Daarom faciliteren zij op 2 december, in samenwerking met bibliotheek Z-O-U-T, een lezing van Marije Cornelissen, directeur van UN Women NC Nederland, om aandacht te vragen voor het probleem. De lezing is gratis via livestream te volgen: om zoveel mogelijk mensen bewust te maken dat er te veel geweld achter de voordeur plaatsvindt.

In Nederland krijgt 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december; de Internationale dag van de Rechten van de Mens. In Nederla..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.