Deze foto is pré-corona gemaakt.
Deze foto is pré-corona gemaakt. Kerk in Actie - In beeld met Floor

Kerk in Actie collecteert voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Maatschappelijk

HEUVELRUG Van 29 november tot 5 december organiseert Kerk in Actie ,,volledig coronaproof’’ een huis-aan-huis collecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. ,,Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder ermbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden”, aldus de organisatie.

Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. Op meer dan zeshonderd plekken in Nederland gaan collectanten in de eerste week van december langs de deuren, waaronder in de Utrechtse Heuvelrug.

,,Ik vind het vreselijk wat die kinderen in Griekenland meemaken’’, vertelt een collectant. ,,Ze hebben er niet om gevraagd en part noch deel aan de situatie. Als ik aan mij eigen kinderen denk, kun je alleen maar dankbaar zijn dat ze hier geboren zijn, en niet daar. Daarom collecteer ik, en ik hoop dat mensen gul geven. Als we allemaal iets kleins doen, kunnen we met elkaar iets groots neerzetten.” 

ORGANISATIE Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl/griekenland

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36