Kerstlunch 2019
Kerstlunch 2019 Rob Vermaas

Lionsclub Utrechtse Heuvelrug trakteert ouderen op kerstlunch

22 december 2019 om 22:11 Maatschappelijk Deel je nieuws

Ook dit jaar kregen ouderen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een volledig verzorgde kerstlunch aangeboden door het de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de gemeente, Prima Perspectief en diverse sponsoren. De Kerstlunch werd op vrijdag 20 december net als de voorgaande jaren in de raadzaal van het cultuurhuis in Doorn georganiseerd.

Leden van de Lionsclub maakten het weer mogelijk dat 54 ouderen konden genieten van een compleet verzorgde middag. Ouderen die niet op eigen gelegenheid konden komen of worden gebracht, werden thuis opgehaald en Lionsleden fungeerden die middag ook als gastheer aan een tafel met zes of zeven senioren. Twee nieuwkomers uit Syrië boden de Lions de helpende hand in de voorbereidingen in de keuken en in de bediening. Ze hadden zich via het project Prima Perspectief als vrijwilliger aangemeld. De kosten van de Kerstlunch betalen de Lions voor het grootste gedeelte uit de opbrengsten van een door hen in oktober georganiseerde wijnproeverij.

Glühwein
Tijdens de uitgebreide kerstlunch kletsten de ouderen gezellig met hun tafelgenoten. De genodigden genoten zichtbaar van de lunch. Burgemeester Naafs schoof bij elke tafel even aan om een praatje te maken met de gasten. De lunch werd afgesloten met een door de burgemeester voorgelezen kerstverhaal. Waarna onder het genot van kerststol en een glas glühwein nog werd geluisterd naar de kerstliederen van het Driebergens dameskoor ‘De Badparels’.

Goede formule
Na afloop waren de gasten vol lof over deze derde kerstlunch voor senioren. “Het was geweldig. Ik heb erg genoten van de heerlijke lunch en de fantastische sfeer. Voor mij is dit kerst.” vertelde een lichtelijk geroerde gast. Burgemeester Naafs: “Het was weer prachtig. Ik wil het een gouden samenwerking noemen: de Lionsclub, de gemeente en Prima Perspectief. En natuurlijk met steun van de diverse sponsoren uit onze gemeente. Als gemeente kunnen we dit niet alleen, maar dit is een goede formule. Ik ben blij dat de Lions ook in 2020 weer het voortouw wil nemen om ouderen uit onze gemeente een mooie Kerstlunch te bieden.

Geïnteresseerd in de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug? Kijk op https://utrechtseheuvelrug.lions.nl/

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie