Amnesty Write for Rights op de Utrechtse Heuvelrug

28 november 2019 om 12:27 Maatschappelijk Deel je nieuws

Dinsdag 10 december is het de jaarlijkse Dag van de Rechten van de Mens. Ter gelegenheid hiervan organiseren de Amnesty-groepen Amerongen-Leersum en Maarn-Maarsbergen weer een Write for Rights schrijfactie. Dit jaar schrijven we voor jonge mensen die ten onrechte gevangenzitten, ter dood veroordeeld zijn of die onze steun verdienen omdat ze de moed hebben op te komen voor slachtoffers van groot onrecht. Ook sturen we de jongeren die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Schrijven op 10 en 11 december

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Write for Rights schrijfactie kan terecht in een van de volgende lokaties in onze gemeente:

dinsdag 10 december
Doorn 15:00 – 17:00 Cultuurhuis, Kerkplein 4, 3941 HV Doorn (bibliotheek)
Driebergen 14:30 – 17:00 Bibliotheek Z-O-U-T, Buzziburglaan 1, 3972 EE Driebergen-Rijssenburg
woensdag 11 december
Maarn 14:30 – 17:00
19:30 – 21:00 De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn (bibliotheek of foyer)
Leersum 15:00 – 17:00 De Binder, Hoflaan 31, 3956 ED Leersum (bibliotheek boven)

Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven. De Amnesty vrijwilligers zorgen voor voldoende materiaal voor alle bezoekers.

In Doorn hopen we burgemeester Naafs en wethouder Boonzaaijer te begroeten tijdens de actie, en in Leersum wethouder Waaldijk.

Write for Rights heeft effect

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'  Dit jaar wordt er geschreven voor tien jongeren.

Write for Rights in Cultuurhuis Doorn met oa burgemeester Frits Naafs
advertentie
advertentie