Lichtjes voor troost en warmte tijdens Wereldlichtjesdag
Lichtjes voor troost en warmte tijdens Wereldlichtjesdag Soooph Photography

10 december: Wereldlichtjesdag: een golf van licht verspreidt zich over de wereld.

20 november 2023 om 16:42 Lokaal Deel je nieuws

Op de tweede zondag in december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. 

Uitvaartonderneming Smit organiseert op zondag 10 december 2023 Wereldlichtjesdag voor inwoners van Rhenen en omstreken, wederom in samenwerking met Gemeente Rhenen.

Vanaf 18.00 uur is iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een kind van harte welkom. Of dit gemis nog maar sinds kort doorleefd moet worden of al langer. Een stil geboren kindje, een kindje wat maar even heeft mogen leven of een kind met wie u een stuk(je) levensweg heeft mogen bewandelen……met trots noemen wij hen bij naam.

Begraafplaats Larikshof aan de Autoweg in Rhenen fungeert als gastlocatie. Buiten verwarmen wij ons, bij de vuurkorf in de vorm van een wereldbol, met warme drankjes. 

Een bijzondere sfeer wordt gecreëerd door de fakkels langs de lange laan en de tientallen waxinelichthouders die werden beschilderd door kinderen.

Om 18.30 uur gaan we naar binnen. Daar leidt Maria de West een samenzijn, waarbij we luisteren naar woorden, muziek en waar het aansteken van de kaarsjes en het noemen van de namen van de kinderen die we moeten missen centraal staan. Om 19.00 uur branden alle kaarsjes en gaat ook Rhenen mee in de wereldwijde golf van licht.

Iedereen die zich verbonden voelt, ontvangen wij graag. (Groot)ouders, broertjes, zusjes, andere familieleden, vrienden, bekenden zijn van harte welkom om samen met ons te herdenken.

Voor meer informatie en aanmelding: www.uitvaartondernemingsmit.nl/wereldlichtjesdag

Voor ieder kind dat werd verloren

jong of oud of stil geboren

 (naar een gedicht van Margreet Jansen)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie