Regiocoördinator Nicole Wartenberg koppelt de mooiste maatjes in de Utrechtse Heuvelrug
Regiocoördinator Nicole Wartenberg koppelt de mooiste maatjes in de Utrechtse Heuvelrug nvt

Handjehelpen zoekt vrijwilligers in de Utrechtse HeuvelrugZet je ook in voor een dorpsgenoot; het leven is mooier met een maatje

1 november 2023 om 11:10 Lokaal Deel je nieuws

Handjehelpen zet zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of kwetsbaarheid. De vrijwilligersorganisatie is al jaren actief in de Utrechtse Heuvelrug en koppelde honderden mooie maatjes. Momenteel heeft ze echter een tekort aan vrijwilligers, waardoor veel dorpsgenoten steun missen. 

Handjehelpen koppelt mensen met een hulpvraag aan een dorpsgenoot die wel wat hulp kan bieden. “Dat is maatwerk”, vertelt Nicole Wartenberg, regiocoördinator Utrechtse Heuvelrug. “We luisteren naar de behoeften en wensen aan beide kanten en begeleiden actief. Zo hebben we al veel mooie maatjes bij elkaar gebracht. Denk aan mevrouw Bremer bijvoorbeeld, 83 jaar en weinig mobiel. Sinds kort neemt Helen (71) haar af en toe mee op stap. Zo kwam mevrouw sinds lange tijd weer in het Kaapse bos. Of neem Irina (6), die van Wilma (61) wekelijks wat extra aandacht krijgt nu haar ouders zo druk zijn met haar zusje in het ziekenhuis.”

Mensen helpen mensen

Helaas kan Nicole momenteel niet alle hulpvragen in de gemeente invullen. “Het aantal hulpvragen groeit. Steeds meer mensen zijn eenzaam, overbelast en hebben (psychische) klachten. En dat terwijl de druk op de zorg toeneemt. Hoe mooi is het dan als mensen elkaar helpen! Het leven is echt fijner met een maatje. Dat krijgen we terug van zowel onze hulpvragers als vrijwilligers.”

Word ook maatje!

Handjehelpen nodigt de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug daarom uit om een kijkje te nemen op handjehelpen.nl of telefonisch contact op te nemen. Nicole: “Samen kijken we wat past. En dat hoeft echt niet veel te zijn; met een paar uurtjes per maand kun je al veel verschil maken. Bijvoorbeeld voor Marlou of de familie Annas.”

Marlou uit Driebergen is 76 jaar en woont alleen. Ze omschrijft zichzelf als een “gekke oude dame” met een rijk verleden, die ondanks wat fysieke en mentale obstakels altijd positief in het leven staat. Haar wens is een maatje dat wekelijks met haar een ommetje wil maken. Omdat ze sinds kort afhankelijk is van een rolstoel kan ze dit niet meer alleen. Wil Marlou graag leren kennen?

De familie Annas vluchtte uit Syrië en heeft inmiddels een fijn huis in Doorn. Vader werkt veel om te kunnen zorgen voor zijn vrouw en kinderen. Moeder draagt grotendeels zorg voor het huishouden en de kinderen van 11, 8 en 5. Ze doet haar best, maar soms is het allemaal wat te veel. Het zou helpen als iemand af en toe wat leuks onderneemt met de kinderen. Heb jij een paar uurtjes over?

Voor meer openstaande vragen, zie: www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk-utrechtse-heuvelrug of neem contact op met Nicole: nwartenberg@handjehelpen.nl en 06 33 01 99 88. 

Over Handjehelpen 

De vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen ondersteunen kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. We zorgen voor de juiste match en begeleiden waar nodig. Voor onze hulp is geen indicatie nodig en er zijn geen wachtlijsten. www.handjehelpen.nl

advertentie
advertentie