Afbeelding
Archief BDUmedia

'Verkeersveiligheid en wateroverlast aangepakt op Koenestraat'

25 juli 2018 om 07:00 lokaal

AMERONGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een besluit genomen over verkeersmaatregelen op de Koenestraat in Amerongen. Met deze verkeersmaatregelen wordt ook de overlast van overvloedig regenwater aangepakt, volgens de gemeente.

Samen met omwonenden, bedrijven en het bewonerscomité Koenestraat is gewerkt aan de voorbereidingen. ,,Het plan is om plateaus te maken op alle kruispunten, nieuwe zebrapaden aan te leggen en het trottoir aan te pakken. Hierdoor ontstaat er een verkeerssituatie die weer jaren vooruit kan", aldus de gemeente.

OPVANG REGENWATER Daarnaast heeft het college kans gezien om werk vanuit een ander project in te passen in de werkzaamheden op de Koenestraat. Op drie kruispunten worden maatregelen genomen om het regenwater op te vangen en af te voeren. Direct na de zomer heeft het college meer duidelijkheid over de aannemer en kan de uitvoering starten. Omwonenden en andere belanghebbenden worden persoonlijk geïnformeerd over de uitvoering.

AANGEPAKT Verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer geeft aan blij te zijn dat de Koenestraat met deze maatregelen 'verkeersveiliger wordt en dat de wateroverlast wordt aangepakt.'

advertentie
advertentie