Afbeelding
import

Winkeltijden weer op de politieke agenda

lokaal

HEUVELRUG Een ruime meerderheid van de gemeenteraad wil na het zomerreces opnieuw een poging doen om de winkeltijden te verruimen. De bedoeling is dat winkels in de Heuvelrugdorpen hun deuren niet alleen op zondag, maar ook op feestdagen zoals tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag mogen openen. Tot dusver lagen christelijke en linkse partijen dwars.

Michiel Schaaij 

Oppositiepartij D66 heeft het initiatief deze week op haar website bekendgemaakt. Het voorstel is samen met oppositiepartij BVH en de collegepartijen VVD en Open ingediend en wordt na de zomer door de gemeenteraad behandeld. Ook inwoners, ondernemers en andere betrokkenen mogen dan weer meepraten over de kwestie.

SCHIPBREUK Vorig jaar leed een poging om de openingstijden van winkels uit te breiden naar officiële feestdagen, nog schipbreuk in de gemeenteraad. Raadsleden van de fractie Open zeiden toen pas te willen instemmen, als er onder het winkelpersoneel voldoende draagvlak is voor de verruiming van de winkeltijden.

ZORGVULDIG Ook de SP was tegen de verruiming, maar die partij is inmiddels uit de gemeenteraad verdwenen. Volgens het huidige raadsprogramma, dat na de verkiezingen door alle partijen werd onderschreven, is de uitbreiding van de koopzondag naar andere feestdagen ,,bespreekbaar na een zorgvuldige besluitvorming".

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 6 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 7 uur geleden
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 10 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV 10 aug, 16:11
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 10 aug, 13:48