Afbeelding
import

Winkeltijden weer op de politieke agenda

lokaal

HEUVELRUG Een ruime meerderheid van de gemeenteraad wil na het zomerreces opnieuw een poging doen om de winkeltijden te verruimen. De bedoeling is dat winkels in de Heuvelrugdorpen hun deuren niet alleen op zondag, maar ook op feestdagen zoals tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag mogen openen. Tot dusver lagen christelijke en linkse partijen dwars.

Michiel Schaaij 

Oppositiepartij D66 heeft het initiatief deze week op haar website bekendgemaakt. Het voorstel is samen met oppositiepartij BVH en de collegepartijen VVD en Open ingediend en wordt na de zomer door de gemeenteraad behandeld. Ook inwoners, ondernemers en andere betrokkenen mogen dan weer meepraten over de kwestie.

SCHIPBREUK Vorig jaar leed een poging om de openingstijden van winkels uit te breiden naar officiële feestdagen, nog schipbreuk in de gemeenteraad. Raadsleden van de fractie Open zeiden toen pas te willen instemmen, als er onder het winkelpersoneel voldoende draagvlak is voor de verruiming van de winkeltijden.

ZORGVULDIG Ook de SP was tegen de verruiming, maar die partij is inmiddels uit de gemeenteraad verdwenen. Volgens het huidige raadsprogramma, dat na de verkiezingen door alle partijen werd onderschreven, is de uitbreiding van de koopzondag naar andere feestdagen ,,bespreekbaar na een zorgvuldige besluitvorming".

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 13 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 15 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09