Afbeelding
Tycho Müller | Tycho's Eye Photography

Parkeervakken aan gevel van P+R Driebergen-Zeist tijdelijk afgezet

17 juli 2018 om 09:55 lokaal

DRIEBERGEN Vanaf eind volgende deze week worden een aantal parkeervakken van de parkeergarage bij station Driebergen-Zeist tijdelijk afgezet en buiten gebruik genomen. Het gaat om de parkeervakken aan de gevel, grenzend aan
de openbare weg. Gemeente Utrechtse Heuvelrug en NS hebben afgesproken om de parkeerplaatsen daarna te voorzien van voertuigkering in de vorm van stalen kokerprofielen, vergelijkbaar met vangrail.

Aanleiding voor het aanbrengen van vangrail is een incident eerder dit jaar, waarbij een automobilist per ongeluk gas- en rempedaal verwisselde en de gevel van de parkeergarage op de begane grond is beschadigd. Dit zou in vergelijkbare gevallen tot gevaar voor voorbijgangers kunnen leiden. Hoewel de parkeergarage voldoet aan de geldende veiligheidseisen, hebben NS en de gemeente besloten tot het aanbrengen van een extra veiligheidsmaatregel in de vorm van voertuigkering.

In oktober of november start de aannemer met het aanbrengen van de stalen kokerprofielen. De werkzaamheden duren ongeveer een maand. Tot die tijd worden in ruim 60 van de 600 parkeerplaatsen de parkeervakken aan de gevel, grenzend aan de openbare weg, buiten gebruik genomen. Doordat de parkeergarage "op de groei" is gebouwd, is er voldoende ruimte om deze plekken tijdelijk buiten gebruik te nemen.

advertentie
advertentie