Afbeelding
Ron Vonk

Gemeente verkoopt midgetgolfbaan

17 juli 2018 om 06:28 lokaal

DOORN Als de politiek geen bezwaar maakt, verkoopt wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) de grond onder recreatiepark het Rosarium aan de exploitant. Het terrein aan de Molenweg is eigendom van de gemeente en werd vijf jaar geleden in erfpacht gegeven aan de vorige uitbaters. Die eigendomsconstructie had een looptijd van een halve eeuw, maar de nieuwe exploitanten willen Het Rosarium volledig in handen krijgen.

Michiel Schaaij

Als de overdracht doorgaat, wordt de recreatieondernemers wel een aantal beperkingen opgelegd. Boonzaaijer wil met behulp van een zogenaamd kettingbeding vastleggen dat er in de vroegere zichtas van de Gezichtslaan naar Huis Doorn niet gebouwd mag worden. De provincie wil de mogelijkheid openhouden, dat het oude doorkijkje in ere wordt hersteld. Verder moet het 90 jaar oude hekwerk bij de entree, inclusief de sokkel behouden blijven.

GEMEENTEKAS Gezien de slechte schuldpositie van Utrechtse Heuvelrug besloot de gemeenteraad eerder om zoveel mogelijk gemeentelijk vastgoed te gelde te maken. Met de verkoop zegt wethouder Boonzaaijer aan die opdracht te voldoen. Hij wil niet bekendmaken hoeveel Het Rosarium de gemeentekas oplevert, maar bezweert dat de opbrengst marktconform is.

advertentie
advertentie